Jonathan Johansson satsar vidare – i HF Karlskrona

Jonathan Johansson spelar vidare i Allsvenskan och Karlskrona. Däremot byter stadens handbollssatsning skepnad, niometerslöftet och lagkamraterna bär framöver HF Karlskronas färger.

Johansson skrev nyligen på ett tvåårskontrakt med ambition om ökad speltid.

– Det känns mycket bra med ett tvåårskontrakt. Jag är glad att klubben tror på mig och den långsiktiga satsningen tilltalar mig. Jag ska träna hårt och finnas tillgänglig för att spela både i herrallsvenskan och i vårt u-lag i division 2. En tuff sommar- och försängsträning väntar och jag ser verkligen fram emot att serierna drar igång igen, säger niometaren som är född 2004 till klubbens hemsida.

Karlskronas tränare Mathias Ekstrand:

– Joni har tagit stora steg under säsongen som gått och vi hoppas att flera av våra unga killar jobbar hårt för att följa efter. Det krävs hårt arbete och Joni visar verkligen att det betalar sig. Jag både tror och hoppas att fler killar kan ha samma utveckling framöver, det är viktigt för både vårt allsvenska lag och vår klubb, säger han till klubbsajten.

Johanssons signering sammanfaller med det officiella beslutet som påverkar stadens handboll i stort. HIF Karlskrona och Karlskrona Handboll genomförde en sammanslagning tisdag kväll. BLT rapporterar om ett enhälligt beslut när HF Karlskrona blev verklighet.

Länk: Tvåårskontrakt för lovande egna talangen