Thierry Anti lämnade Lissabon – tar över Aix ett år för tidigt

Alberto Entrerrios (t.v.) kliver nu ur skuggan bakom tidigare huvudtränaren Thierry Anti. Foto: Emil Langvad/Bildbyrån.

Igår rapporterade vi om att tränaren Thierry Anti lämnar Sporting Lissabon på grund av familjeskäl. 61-åringen var planerad att ta över franska klubben Aix säsongen 2021/22 men kommer att starta sitt uppdrag där redan nästa säsong, skriver Ouest France.

Ibland går det snabbt inom handbollen även på administrativ nivå. Häromdagen var Thierry Anti tränare för Sporting Lissabon i Portugal med ett år kvar på kontraktet. Idag står det klart att 61-åringen tar över Aix-en-Provence ett år i förväg.

Det var redan bestämt att Anti, som spenderade tio år i Nantes där han tog laget till Champions League-final, skulle ta över Aix säsongen 2021/22. Det berodde på att fransmannen hade kontrakt med Lissabon fram till dess. Men på grund av att tränaren lämnar Portugal redan nu för familjeskäl så är han fri att starta sitt nya jobb.

I Aix finns redan franska landslagsplaymakern Nicolas Claire, som Thierry Anti tränade i fem säsonger i Nantes. Frågan är om duon kan ta upp kampen med Aix, som slutade sexa den gångna säsongen, mot topplagen – som tvåan Nantes.