Ny Europa-skalp för IFK Kristianstad – tuffare för Alingsås

Adam Nyfjäll, IFK Kristianstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad sprang ifrån Tatran Presov i gårdagens hemmamatch i European League och vann med 32-25 (13-12). Däremot fick Alingsås åka hem från franska Montpellier med storförlust 21-32 (13-16).

För IFK Kristianstad var det en jämn drabbning i första halvlek mot gästande slovakiska Presov – med förre IFK-spelaren Jihed Jaballah på linjen som gjorde en stark match. Men Kristianstad var starkare, framförallt i andra halvlek där laget kontrade sönder gästerna, ofta genom sin egen mittsexa Adam Nyfjäll.

Slutsiffrorna skrevs till hela 32-25 för hemmalaget. För IFK innebär segern mot Presov att man har tagit sex poäng på fem matcher. Med de poängen tar man sig upp i delad ledning i Grupp B tillsammans med Fuchse Berlin. IFK Kristianstad har dock spelat två matcher fler än Berlin, samt minst en match fler än resten av lagen i gruppen.

För Alingsås var det en tyngre kväll ute i Europa när de blåa åkte till Frankrike för att möta landslagskantade Montpellier, dessutom fick man klara sig utan covid-positiva Jacob Lundahl och Daniel Blomgren. Här var det ombytta roller jämfört med Kristianstads drabbning då Alingsås hängde på hyfsat med fransoserna i första halvlek innan motståndarna blev för stora.

Montpellier la i en växel till och nötte ner Alingsås i skorna. Slutsiffrorna blev till 32-21 och Alingås tappar därmed tredjeplatsen till CSKA Moskva med lika många poäng, fyra stycken. Däremot har AHK kvar fjärdeplatsen som innebär avancemang, framför Nexe på två poäng.

PLAY: Höjdpunkter från Kristianstad – Petrov på EHFTV

PLAY: Höjdpunkter från Montpellier – Alingsås på EHFTV