Kristianstad kammade noll i Berlin

Kristianstads Adam Nyfjäll. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Allt gick snett i tio minuter efter paus. IFK Kristianstad slarvade bort sina förhoppningar och Füchse Berlin kunde styra och ställa mot säker seger, 30–23.

Linjespelaren Adam Nyfjäll och målvakten Espen Christensen, som ju spelade i Bundesliga så sent som förra säsongen var goda anledningar till att Kristianstad kom in bra i den tuffa bortamatchen.

Berlin regerade så smått med tre plusmål i halvtid. Sedan fick premiären i gruppspelet en tråkigare ton för de orangeas del.

Kristianstad valde fel gång på gång framåt, förlorade duellerna och lät Berlin springa ifrån med nio raka mål i början av andra halvlek.

Valter Chrintz fanns på vinnarsidan med tre mål och alerta försvarsfötter. Kantkollegan Milos Vujovic var ännu större fartfaktor för Berlin med åtta fullträffar och ett svårstoppat löpsteg.

I Kristianstad slet sig Anton Halén till fem mål, före Nyfjälls fyra. Nya tag nästa tisdag då ett uppretat Dinamo Bukarest lär anlända till arenan. Det rumänska laget tillhör favoriterna i gruppen och var mindre belåtet med hemmaförlusten mot Sporting Lissabon.

European League, grupp B
Füchse Berlin–IFK Kristianstad 30–23 (15–12)
Dinamo Bukarest–Sporting Lissabon 25–27 (15–16)
Tatran Presov–USAM Nimes 22–28 (10–14)