Pether Krautmeyer förlänger i Holstebro

Svenske Pether Krautmeyer är en uppskattad huvudtränare i Holstebro Håndbold. I dagarna kommunicerar klubben ett nytt kontrakt och Krautmeyer stannar ytterligare tre säsonger i Danmark.

Krautmeyer är inne på sin tolfte säsong i och kring Holstebros bästa damlag. 52-åringen kan klubben utan och innan. Han lär ha förfinat spelarutvecklingen, förbättrat lagkänslan och ändrat resultatverkligheten jämfört med bättre bemedlade lag sedan han anslöt 2008.

Under hans tränartid har klubben gått från konstellationerna i Team Tvis Holstebro och TTH Holstebro till den mera egna organisationen i Holstebro Håndbold.

– Det var turbulent i början och det var många tankar och känslor som skulle falla på plats för mig. Nu är jag riktigt nöjd och tycker att det är inspirerande att vara del av en klubb som gärna vill utveckla damhandbollen, säger han till Dagbladet Holstebro Struer i samband med förlängningen.

– Med det nya upplägget i Holstebro Håndbold känner jag att jag kan vara med och prägla framtiden i ännu högre grad, fortsätter han till tidningen.

Holstebro har två titlar i EHF-cupen, 2013 och 2015 och ligger för närvarande nia i danska ligan.