Femmålsledning blev till förlust för HK Malmö

Mattias Kvick, HK Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

HK Malmö såg ut att gå mot en riktigt fin hemmaseger mot Constanta i kvalet till EHF-cupen. Hemmalaget hade ledningen med 14–9 i paus, men i den andra halvleken tappade HK Malmö allt och Constanta kunde vinna med 23–22.

Förra säsongen åkte HK Malmö ut i kvalet till EHF-cupen då Bjerringbro-Silkeborg var lite för bra. HK Malmö vann visserligen hemmamatchen, men i Danmark var Stian Tönnensens lag chanslöst.

Efter den fina säsongen HK Malmö gjorde förra året och den starka starten på den här säsongen fanns det säkert stora förhoppningar at det skulle bli seger hemma mot Constanta, ett på pappret sämre lag än Bjerringbro-Silkeborg.

Och inledningsvis såg det ut som att HK Malmö skulle få med sig en fin seger och därmed kanonläge att gå vidare. Efter den första halvleken var ställningen 14–9 i HK Malmös favör och även om Constanta närmade sig mer och mer i den andra halvleken var det forfarande hemmalaget som var i ledning.

Men på slutet tappade HK Malmö allt spel och Constanta kunde både gå ikapp och förbi. Till slut vann Constanta med 23–22 efter att HK Malmö endast gjort åtta mål i den andra halvleken. Nu är det ett svårt läge för HK Malmö inför returen i Rumänien.