European League-semifinalerna lottade

Albin Lagergren. Foto: AS Sportfoto / Soerli Binder, www. as-sportfoto.de, Rhein-Neckar Löwen

Idag lottades semifinalerna för herrarnas EHF European League. I ena mötet ställs Magdeburg mot Wisla Plock medan värdlaget Rhein-Neckar Löwen och Fuchse Berlin gör upp i en heltysk drabbning.

På pingstafton, lördagen den 22 maj, kommer de fyra slutspelslagen i European League möta varandra för semifinaler i SAP Arena i Mannheim. Värdarna Rhein-Neckar Löwen lottades mot tyska konkurrenten Fuchse Berlin – och ska man gå på historik är det omöjligt att välja en vinnarna mellan de båda lagen.

De senaste fem åren, sedan 2016, har Lejonen och Rävarna möts tio gånger i ligan. Fyra gångar har Rhein-Neckar Löwen vunnit, fyra gånger har Fuchse Berlin vunnit och två gånger har det slutat oavgjort. Lagen ska även mötas i Bundesliga den 6 maj, så det laget som förlorar den matchen vinner väl semifinalen.

I den andra matchen ska polska Wisla Plock försöka störa tyskordningen genom att knuffa ut Magdeburg från finalspelet. Även finalerna kommer att spelas i Mannheim på pingstdagen, söndagen 23 maj.

Nytt för i år är också pokalen som lagen vinner, som finns på bild här på EHF:s hemsida och som är tillverkad av återanvänt material. Bara det!