EHF-cupens finalhelg till Kiel

De fyra bästa lagen i EHF-cupen får göra entré i Sparkassen Arena. Foto: Sascha Klahn/Bildbyrån.

Evenemanget ligger hacket under det som försiggår år efter år i Köln och Champions League. När Kiel enligt ett pressmeddelande från EHF tar hand om Final Four i EHF-cupen är förutsättningarna större att få hylla stadens lag som vinnare.

Efter gruppspel till våren och kvartsfinaler som sista sållninggsteg kommer de fyra bästa lagen i den nästa bästa Europacupen till Kiel den 17–18 maj nästa år.

Formatet är väl beprövat, semifinaler under fredagen samt final och tredjepriskamp under lördagen. Det enda som tarvar en förklaring är THW Kiels egna väg för att vara med under finalhelgen.

Kiel möter spanska Granollers, Azoty-Pulawy och GOG under gruppspelet i februari och mars. Om den tyska giganten vinner sin grupp eller slutar bland de tre bästa tvåorna hoppar man över kvartsfinalen helt och hållet, går direkt till semi i sin hemmahall.

Skulle Kiel sluta som sämsta tvåa bland de fyra grupperna väntar kvartsfinal som vanligt medan tredje och fjärde plats innebär ovillkorligt tack och adjö och att finalevenemanget hålls på neutral plan.

Tyska städer dominerar bland tidigare arrangörer: Berlin, Göppingen, Magdeburg och Nantes.