Upp och ner för svensklagen i danska ligan

Mattias Thynell. Foto: KIF Kolding - http://www.kif.dk

Det var full omgång i den danska ligan. Då tillhörde Jonas Samuelsson och Skanderborg onsdagens vinnare. Skjern fick upp farten efter två förluster, de prövade svenskarna i Kolding var i aldrig i närheten att närma sig slutspelsplats.

Skanderborg parkerar på femte plats efter den mycket meriterande bortasegern i Ålborg. Jonas Samuelsson pytsade in tre bollar och var även av många som Ålborg-försvaret och för den sakens skull Mikael Aggefors i serieledarmålet aldrig fick tag i.

GOG övertog titeln som bästa formlag med sin fjärde raka seger. Josef Pujol var utanför spel hos tabelltvåan med fotskada medan Oscar Bergendahl hjälpte försvaret att hålla tätt. Segersiffrorna 27–24 imponerade måhända inte, men en kväll där alla övriga topplag kammade noll var det ändå uppåt värre i Fyn-laget.

Med mer än halva serien spelad är Skjern en överraskning som mittenlag. Det vill sig inte riktigt i seriespelet för den regerande mästaren, borta mot Mors-Thy kom en välbehövlig tvåpoängare i decemberspurten.

Viktor Östlund var het på nytt i TTH Holstebro, hans femte mål i matchen betydde 28–27 två minuter från slutet mot Nordsjälland. Kvitteringen kom i nästa borta-anfall, efter ramträffar för bägge lag förlorade ligafyran objektivt sett en poäng till elvan.

Kolding har alltjämnt fem poäng till topp åtta och nu också Lukas Karlssons lag före sig
I jakten på slutspelsplats. Medan Ribe-Esbjerg skrällde mot Bjerringbro-Silkeborg var Kolding aldrig i närheten i bortahall mot Århus. Mattias Thynell behåller ledningen i den svenska skytteligan, men Kolding är en bra bit från att få spelet på rätt köl.

Herre Håndbold Ligaen 5 december
Bjerringbro-Silkeborg–Ribe-Esbjerg 26–30
REHH: Lukas Karlsson 2.
Århus HB–KIF Kolding 28–21
Kolding: Mattias Thynell 3, Andreas Flodman 2, Alexander Morsten 1.
TTH Holstebro–Nordsjälland HB 28–28
TTH: Viktor Östlund 5.
GOG–TMS Ringsted 27–24
Mors-Thy–Skjern 26–33
Skjern: Jesper Konradsson 3, Jonathan Stenbäcken 1.
Ålborg HB—Skanderborg HB 25–29
Skanderborg: Jonas Samuelsson 3.
Lemvig-Thyborøn–Sønderjyske 30–27

Svenska skytteligan i HHL:

13Mattias ThynellKolding73
19Marcus DahlinSönderjyske66
38Jonas SamuelssonSkanderborg53
42Lukas KarlssonRibe-Esbjerg49
45Viktor ÖstlundTTH47
58Andreas Flodman Kolding42
62Alexander MorstenKolding40
65Jesper KonradssonSkjern36
99Oscar BergendahlGOG24