Svårt EC-läge för H65 Höör

Ida Gullberg. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

H65 Höör hade fysiskt, rumänskt motstånd och ett par landslagssvenskar på besök. Fönstret mot Europa stängdes nästan helt när SCM Ramnicu Valcea vände hemåt med 31–24, sju bollars övertag.

Ett hinder kvar innan det hägrande gruppspelet där H65 var 2018. Men den sista kvalrundan är tuff, vilket det skånska laget fått erfara flera gånger sedan dess. Ramnicu Valcea på lotten var lika med en konkurrent som får betydligt mer kapacitetslyft i sin ligavardag och värvat för internationellt avancemang.

H65 Höörs första halvlek, 12–12 var mer än godkänd då det röda laget vände ett tremålsunderläge och ställde upp en motiverad försvarsmur.

Felprocenten efter paus blev rätt tidigt ett bekymmer, Ramnicu Valceas enkla mål efter omställningar kunde Höör inte matcha.

– De tekniska misstagen straffade sig. Jag vet inte inte hur många kontringar som man lyckades göra på oss i rad. Sedan rann det i väg och vi klarade inte av att komma tillbaka på allvar, sade sexmålsskytten Ida Gullberg till Skånska Dagbladet.

Trots en topposition bland H65:s målgörare grämde sig vänstersexan över en tappad boll alldeles på slutet då sex minusmål snart blev sju.

– Varje mål är otroligt viktigt i Euracupmatcher eftersom det här egentligen bara var första halvlek. Men vi ska ta med oss känslan att vi spelade jämnt under stora delar av matchen och göra en så bra retur som möjligt, fortsatte Gullberg till SkD.

H65 Höör reser till Rumänien nästa helg, i utgångsläget handlar returen om att samla erfarenhet.

Ramnicu Valceas landslagssvenskar? Daniela de Jong nätade fyra gånger och Elin Hansson stöttade gästerna med två mål.

European League, match 1:2
H65 Höör–SCM Ramnicu Valcea 24–31 (12–12)
Returen spelas 11 december.