Sävehof åtta mål efter Thüringer HC

Frida Rosell. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Frida Rosell fick med sig sina gulsvarta lagkamrater i en rapp första halvlek. Sedan tog Thüringer HC över i Partille Arena och lär ha avgjort hela dubbelmötet med 22–30 på tavlan.

Sävehof ser ut att få nöja sig med två internationella matcher under 2022/23. Intåget i den sista kvalomgången till European League var fartfyllt och säkert första 30. Då höll ändå tyska Thüringer HC jämna steg och satt på nyckeln för att ändra hemmalagets målflöde betydligt efter paus.

– Jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek där vi hängde med dem och bara hade ett ner trots att vi hade lite svårigheter i vårt 6–5-spel. I den andra halvleken spelade vi inte bra och hade en period där vi inte gjorde mål på typ tio minuter samtidigt som de gjorde fem- eller sex-noll på oss, sade Jesper Östlund i en summering till klubbens hemsida.

THC attackerade både från höger med sju mål av Jennifer Rode och vänster med löpvägar för Sonja Freys sex mål.

Johanna Bundsen stod klart godkänt med 20 räddningar eller 41 procent, 17 motade bollar av Irma Schjött mynnade dock ut i ännu bättre siffror, 46 procent.

Frida Rosell gjorde sina sju mål på 32 minuter, medan Sävehof fortfarande stred med fullt hopp under söndagkvällen.

– Det här resultatet betyder att det blir otroligt svårt. Vi ska göra allt vi kan där nere och lägga en plan för att lyckas, men det kommer bli tufft, sade Östlund till klubbens hemsida.

European League, match 1:2
IK Sävehof–Thüringer HC 22–30 (14–15)
Returen spelas 11 december.