Sävehof förlorade med två mot tyskorna i EHF Cup-premiären

Nina Dano stoppas av TusSies Metzingens Julia Harsfalvi. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Det blev en tuff start för Sävehof i EHF Cup efter en tuff, knapp förlust mot tyska ligatrean Metzingen med 27-29 (13-16). Partillelaget har nu sju raka förluster i årets europaspel.

Sävehof gick in i EHF Cupens grupp B med ambitionen att få flera europeiska toppmatcher under sulorna och därigenom tjäna viktiga läropoäng. Ambitionen är såklart även att plocka riktiga poäng i matcherna man möter, men efter gårdagens förlust hemma mot TusSies Metzingen ser den uppgiften svårare ut.

– Jag tycker att Siófok och Herning-Ikast är lite bättre än Metzingen och oss, sa Sävehofs tränare Rasmus Överby om grupp B till EHF:s hemsida inför matchen.

Och nu inledde Sävehof med en ytterligare en förlust i årets europaspel, en knapp förlust, på hemmaplan mot just Metzingen. Den tyska ligatrean tog kommandot från start i Partille men Sävehof hängde med upp till 6-6 efter 14 minuters spel genom Olivia Mellegård, som var Sävehofs mesta målskytt med fem mål tillsammans med Johanna Forsberg.

Därifrån tog och behöll Metzingen ledningen matchen igenom, ofta tack vare tyska vänsternian Ewgenija Minevskaja som satte sju mål totalt. Störst ledning hade tyskorna i början av andra halvlek då de drog iväg till 18-13. Sävehof visade dock stark moral och jobbade sig tillbaka in i matchen.

I slutet hämtade hemmalaget in underläget till uddamålet, 27-28, men det räckte inte. Metzingen spikade in 27-29 och delade ut Sävehofs första torsk även i EHF Cup.

– Det här var ändå en bra erfarenhet för oss. De har ju landslagsspelare på vissa positioner. Men tyvärr fick vi en dålig start och tvingades jaga hela matchen. Annars hade vi haft goda möjligheter att slå dem, sa Olivia Mellegård till Expressen efter matchen.

Målskyttar och statistik >>