Sävehof förlorade klart mot Herning – nollade i Europaspelet

Elin Hallagård när hon en gång i tiden spelade för Sävehof. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Det blev ingen vinst för Sävehof i säsongens sista Europamatch. Danska Herning-Ikast blev för starka och Partillelaget förlorade hemma med 23-33 (12-17). Tilda Olsson blev Sävehofs mesta målskytt med sex mål.

12 matcher och 12 förluster blev Sävehofs facit i Europa i år. Men det har inte varit några dussingäng som laget har mött. I Champions League-gruppen mötte göteborgarna ryska Rostov-Don, danska Köpenhamn och franska Brest. I EHF blev det danska Herning-Ikast, ungerska Siofok och tyska Metzingen.

Under kvällens match mot Herning-Ikast hade Sävehof på förhand en rimlig chans att plocka poäng mot danskorna, men bortalaget skulle visa sig vara svårmutade.

Herning tog initiativet redan i första halvleken och med en pausledning med 17-12 såg det tungt ut för det svartgula hemmalaget. Andra halvlek blev sen inte bättre för Sävehof som förlorade sin tolfte raka Europamatch med 23-33.

Elin Hallagård sammanfattade Sävehofs utländska säsongsäventyr för Göteborgs-Posten.

– Vi har försökt vad vi har kunnat men vi har helt enkelt varit för dåliga för motståndet, konstaterar Elin Hallagård till GP.

Tycker du ni har utvecklat någonting under Europa-spelet den här vintern? frågar Joel Tivemo på GP.

– Det är svårt att säga efter i dag. Med den här matchen i åtanke känns det inte som vi har utvecklats speciellt mycket. Det finns säkert grejer vi har blivit bättre på. Förlora, kanske. Vi har väl härdat oss, svarar Hallagård.