KHK fixade kvartsfinalbiljett – åkte åter över Visé i Visé

Kristianstads Andrea Jacobsen. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Tidigare skrev vi om gårdagens vinst för Kristianstad över belgiska Visé. Idag spelades returen och KHK fixade avancemanget efter ny storseger med 25-14 (17-6). 

En halvlek var det som behövdes för Kristianstad när laget fixade sig till kvartsfinal mot belgiska Visé. Matchen spelades återigen Hall Omnisport i Visé inför 200 personer, jämfört med de 300 på läktarna i gårdagens match.

De 200 tappra som kom till matchen idag fick se sitt hemmalag hamna i rejäl brygga från start. De svenska gästerna sprang skoningslöst ifrån till ledning 17-6 i halvtid, vilket betydde att Visé behövde vinna andra halvlek med 22 mål för att ta sig vidare.

Det blev inga 22 plusmål för belgiskorna men väl ett lika-resultat med 8-8 i den andra halvleken. Det betydde ändå storseger för Kristianstads HK som fick lite vind i sina kanske självförtroende-rivna segel.

Carolina Månsson blev bästa målskytt för KHK med sina fem fullträffar. Bakom henne gjorde Cindy Birberg, Sarah Carlström och Johanna Hilli fyra mål var.

För svensk del innebär det att vi har två svenska lag vidare till kvartsfinalerna, där Boden sedan tidigare slagit ut israeliska Maccabi Srugo med totalt 56-55.