Identitetsförlust för H65 – Emma Rask: ”Jättetråkigt att åka ur Europaspelet”

H65 Höör (Emma Rask längst till höger) förlorade på nytt. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Mer än en match gick förlorad för H65 Höör i Eslövshallen. En del av klubbens ryggrad fick sig också en törn. När landslagsuppehållet är över och klubblagsvåren tar över får de rödklädda inte vara med i Europa.

Ända sedan de första stegen i Challenge Cup 2012, finalsegern mot Paris, CL-kval och idel drabbningar i EHF-eliten har H65 varje säsong haft både höst och vår i Europa.

– Vi är en klubb som brukar vara ute i Europa, och vi är bra på att vara med och spela mycket matcher, sade Emma Rask till Handbollskanalen.

Strax innan hade hon börjat smaka på det sura i att det inte blir fler obekanta motståndare eller sammansvetsande resor under spelåret.

– Det kommer att bli en omställning i sig, att ladda om när det är tio dagars mellanrum istället för tre.

Hur fyller ni luckan med färre matcher?

– Träna ännu mer och springa ännu mer gissar jag. Så ska vi ta hem SM-guldet, sade Rask.

Det var H65:s 54:e match i de olika cuperna, Rask som varit med mest och längst gjorde sin 51:a insats med förhoppningen att underläget från match ett skulle rättas till.

Kantspringaren gjorde ett par av H65:s ledningsmål under de första tio minuterna.

I slutändan blev det alltför likt den första matchen. Mer av samma, danska segermynt.

– De fortsätter att straffa oss när vi gör fel. Dock tycker jag att vi har bättre anfallsspel den här gången. Längre anfall där vi stegar bredare men vi drar inte dit lägena.

Har ni mött tuffare motstånd i Europaspelet?

– Nja, det är ligger väl där uppe, tillsammans med Metzingen som vi slog när vi var i samma sits och ingen trodde på oss ifjor, sade vänstersexan.

– Till skillnad från SHE är det oftast någon som bevakar en hela tiden, de vet att man ska springa. Lägena kommer ändå, då kan vi inte bränna så mycket, suckade hon.