H65 Höör måste vända fyra mål i EHF Cupen

Julia Andrejic i H65 Höör. Foto: H65 Höör

Det blev förlust för H65 Höör i hemmamatchen mot Silkeborg-Voel från Danmark med 22-26.

Det spelades åttondelsfinal i EHF Cupen i Höör igår där hemmalaget H65 tog emot Silkeborg-Voel från Danmark. Det var gästerna som hade initiativet mest hela matchen efter en jämn inledning.

-Vi startade matchen djäkligt bra, men brände flera klara frilägen. Hade vi fått 5-1 istället för 4-4 efter tio minuter hade det blivit en helt annan matchbild, sa tränare Niklas Harris.

Det blev 10-13 i paus och i den andra halvleken rann danskorna iväg och hade ett tag ledningen med 9 bollar. Svenska Michaela Ek gjorde 2 mål totalt för Silkeborg-Voel som inte fick behålla hela det avståndet till slutsignalen.

-När vi låg under med nio bollar tänkte jag bara att ”vi måste komma närmre så vi känner vittringen inför Danmarksmatchen”. Vi fick till försvarsspelet bättre när vi gick ut på punkt och fyra mål – det kan vi absolut hämta in. Silkeborg är inget stjärnlag, sa Jasmina Djapanovic.

När H65 Höörs pressteam frågade tränaren Niklas Harris om det faktum att dansk media rapporterade att Silkeborg-Voel var klara för avancemang svarade han:

”Haha. Ja, det har redan vunnit i sina huvuden. Men det trodde fransmännen också efter tre spelade halvlekar av fyra i Challenge Cup-finalen och de ledde med sju bollar – då vände vi och vann – mot toppklubben Paris Saint Germain. Vi älskar det här läget.”

Returen spelas nästa lördag, den 16 januari med avkast 13.00.

H65 Höör – Silkeborg-Voel KFUM 22 – 26 (10-13)