Lågan tar steget upp från division 1

Linus Pellas. Foto: IK Lågan

Det blir ett lag från Hörby i Allsvenskan nästa säsong. IK Lågan eldade på mot Örebro SK och 26–21 gav anledning att plocka fram guldhattar och stora leenden i god tid innan slutsignalen.

Lågan höga lägstanivå och jämnheten över säsongen sticker ut i en serie som haft rätt mycket av alla slår alla. Efter en liten svacka i början av februari tog serieledaren upp tråden och prickade in det stora klivet när tabelltrean Örebro var på besök.

Hemmalaget drog ifrån, Örebro hann med att avverka en timeout på väg till 12–4 efter första kvarten. Det blev lite tajtare, men Lågan blandade om och hittade nya krafter då gästerna närmat sig till 17–15.

Sexmålsskytten Jonathan Hellström glänste bland idel profiler i guldlaget. Sammanlagt 31 poäng på 19 matcher mynnade ut i tillräcklig marginal neråt och Lågan är helt klart på pappret.

Återstår att reda ut de ekonomiska förutsättningarna, Skånesports samtal med klubbens ordförande Pernilla Green innehöll positiva signaler.

– Vad gäller ekonomin så ser det bra ut och fortsätter inflödet av sponsorer i samma takt som nu så ska vi kunna tacka ja till en allsvensk plats vid seriens slut, sade hon och underströk ett härligt faktum.

– Detta är en historisk dag för oss i IK Lågan. Aldrig någonsin har vi hållit oss kvar i ettan, och nu har vi gjort det i två hela säsonger och toppar det med att bli klara för en allsvensk plats, fortsatte Green till Skånesport.