Kroppskultur flyttar in i ny arena

Stenab Arena. Foto: Stenab/Kroppskultur.

Under söndagen var det en ordentlig handbollsfest i Uddevalla när Kroppskultur bjöd in till sponsormatcher. Närmare 1300 personer befann sig i publiken när såväl herrlaget som damlaget bjöd in till match på hemmaplan. Utöver det levererade Kroppskultur en glad nyhet till alla i föreningen när ordförande Pär Noord skrev på hyresavtalet för Stenab Arena. 

Kroppskultur har tidigare inte haft någon samlingsplats eller hemmaarena där hela föreningen kan mötas och växa, utan de olika lagen har varit utspridda runtom i Uddevalla. Det kommer att förändras nu. Stenab Arena, som stått tom under en längre tid, är nu en del utav Kroppskultur och ett steg på vägen till att utveckla föreningen.

– Den var faktiskt tillämpad för Kroppskultur när den byggdes, men sen har det varit lite komplikationer kring avtal och liknande, så det är en väldigt positiv nyhet att vi kan använda oss utav den nu, säger Kroppskulturs ordförande Pär Noord.

Tillgången till arenan innebär att Kroppskultur nu kan bedriva egen kioskverksamhet och flytta in sitt kansli där, något som inte varit möjligt tidigare. Fokus kommer också att ligga på att bedriva ungdomsverksamheten i hallen – trots att målsättningen är att alla lag i föreningen ska träna i hallen minst en gång i veckan.

– Det är ett stort lyft för föreningen, och framförallt för våra ungdomslag. Den kan dock ta en publik på 650 personer, så vi kan ju absolut spela även våra seniormatcher där, säger Pär Noord.

En hall som lagen kan känna sig ”hemma” i hoppas styrelsen ska leda till en fortsatt bra tillväxt för föreningen, vilket är ett steg i rätt riktning för att klättra uppåt i serierna med Kroppskulturs seniorlag.

– Det är en satsning på föreningen helt enkelt, vår ungdomsverksamhet är det viktigaste för att föreningen ska ha en bra framtid, och det hoppas vi att tillgången till denna hallen bidrar med.

Länk: Kroppskultur