Joakim Bååk i spetsen för Lindesberg

Joakim Bååk. Foto: LIF Lindesberg.

LIF Lindesberg litar till lagkänslan i sitt senaste tränarval. Joakim Bååk drar i trådarna med huvudansvar när det orangea laget ska försöka vända utvecklingen i division 1, meddelar klubben på sin hemsida.

LIF Lindesbergs nedåtgående spiral har varit en övermäktig uppgift för de senaste årens tränarkarusell. Martin ”Preben” Carlsson som kom in i ett tufft läge höjde laget en del men kval istället för direkt nedflyttning gjorde i slutändan ingen skillnad.

Efter uttåget från Allsvenskan kom tränarskiftet snabbt på bordet. LIF Lindesberg låter en lokalt bekant profil ta över. Bååk gjorde comeback som spelare 2020/21 och satsade vidare på planen den gångna säsongen med kaptensbindeln som en del av rollen.

– Jag är otroligt stolt och tacksam över att få förtroendet som huvudtränare.  
Det är en ny utmaning för mig inom handbollen och det känns väldigt inspirerande, säger Bååk till klubbsajten inför uppdraget att leda LIF i division 1 för första gången på 17 år.

– LIF Lindesberg är och har alltid varit en stor del i mitt liv, så när jag fick frågan om att ta en av de finaste posterna i klubben så var svaret självklart, fortsätter han efter att ha satt signaturen på ett tvåårskontrakt.

Länk: A-herr; Joakim Bååk ny tränare för herrarna!