Jasmina Djapanovic igång med Ystads IF

Jasmina Djapanovic när det begav sig i H65 Höör. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Efter SM-finalen med H65 Höör för två år sedan fick Jasmina Djapanovic fokus på annat än handboll. Nu är storskytten tillbaka på banan – i Ystads IF. – Det kändes bättre än väntat, säger hon till Skånska Dagbladet.

Det vita laget i division 1 har gjort klart med en prima förstärkning – som egentligen var inställd på att spelarkarriären var ett avslutat kapitel.

Djapanovic tog farväl efter skadekänningar i knäet och blev mamma i slutet av 2018.

Under tiden hade hon en förfrågan från sin tidigare Höörkollega Michelle Fyhr Seifert att ta ställning till. Fyhr Seifert som numera har sportsligt ansvar för YIF:s damlag.

– Hon hörde av sig redan innan jag blev gravid, säger Djapanovic till SkD.

– Fast då hade jag bestämt mig för att satsa på familjen och annat. Men hon gav inte upp. Michelle var envis och övertalade mig till att komma till Ystad och känna mig för. Det gjorde jag. Och det kändes bra. Efter det var jag fast, fortsätter 34-åringen till tidningen.

Ett halvår efter att hon kritat på var comebacken ett faktum, Djapanovic fann sig med krut i skottarmen till tre mål. Hon hittade dessutom vinnarkänslan på nytt när YIF besegrade allsvenska OV Helsingborg med 22–19.

Länk: Comeback efter två års uppehåll

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here