Jämn kamp om poängen i divison 1-serierna

Vinslövs herrar har tidigare varit i toppen av divison 1 södra flertalet gånger. Foto: Josefine Loftenius, Bildbyrån.

Dam 1 Norra

Tumba har greppet över förstaplatsen i damernas division 1 norra efter att de allra flesta har spelat sig igenom sex omgångar. Strax därefter ligger dock AIK, som dessutom har en mindre match spelad. Det väntar en spännande och minst sagt viktig toppmatch mellan lagen om en dryg vecka. På samma poäng som AIK (10p) hittar vi även Kungsängen, innan det är ett litet hopp ner till fjärdeplatsen som Boden än så länge innehar.

I bottenfighten har Tyresö Strand och Gimonäs Umeå haft en tuff inledning på säsongen, med två respektive noll poäng i bagaget.

Tabell >>

Dam 1 Södra

Det har varit en stor skillnad i spelfrekvens mellan de tio lag som är kvar i dam 1 södra efter avhopp från Farmen och Kävlinge. Antal spelade matcher sträcker sig från tre upp till fem, vilket också gör det svårt att tolka vilket lag som egentligen är starkast.

I topp finner vi dock S-hof, som vunnit fem av sex matcher. Därefter ligger Somby/Skövde och IFK Kristianstad och jagar efter poängen som behövs för att komma ikapp.

Längst ner i tabellen har Bjurslätt/Torslanda det kämpigt med noll poäng på fem matcher, och Önnerediterna som bara lyckats skrapa ihop två pinnar. Tilläggas ska dock att Önnerediterna endast har spelat tre matcher hittills.

Tabell >>

Herr 1 Norra

Sex omgångar är färdigspelade i herrarnas division 1 norra, och på fredag drar den sjunde igång med full fart. VästeråsIrsta har hittills varit det starkaste laget med sex vinster av sex möjliga. Strax därefter finns Täby, som även dem briljerat så här långt i serien och lyckats få med sig vinster i fem av matcherna. Att matchen de förlorade var mot GP, som placerat sig i botten av serien, är väl dock ett tecken på att dåliga dagar finns även hos de bästa.

I seriens bottenskikt hittar vi alltså bland annat GP, vars enda tvåpoängare hittillsvar just mot Täby. Även Silwing-Troja och Eskil har haft det svårt i starten med två respektive noll pinnar på de sex spelade matcherna.

Tabell >>

Herr 1 Södra

Även i herrarnas divison 1 södra är omgång sex färdigspelad för samtliga lag. Här är det jämnt i topptrean där både Vinslöv och Anderstorp har varit det starkare laget i samtliga matcher. Redan nästa helg så står dock en drabbning mellan lagen på schemat, något som kommer bli väldigt intressant att se utfallet utav.

Baltichov och Lågan har det kämpigt i den undre delen av tabellen med ett respektive noll poäng.

Tabell >>