IFK Tumba och HK Drott på ledarpositioner i herrarnas Division 1-serier

Bodens BK. Foto: Mats Engfors / Fotographic

I herrarnas båda Division 1-serier är fem omgångar nu färdigspelade. Under onsdagskvällen drar den sjätte omgången igång på riktigt, men innan dess ska vi djupdyka ner i de två tabellerna och reda ut hur det egentligen ligger till mellan lagen. 

Herr 1 Norra
I den norra serien innehar IFK Tumba en klar ledning, dels för att laget spelat en match mer än övriga i serien men också för att de sett till att plocka två poäng i sex av sex matcher hittills. Därefter hittar vi Norrköpings HK och Bodens BK, som samlat ihop åtta respektive sju poäng på sina fem spelade matcher.

I mitten av tabellen hittar vi bland annan Enköping, som bara hunnit med tre matcher under hösten och därför fortfarande har alla möjligheter att överraska. I botten ser det dock lite annorlunda ut, förutom det faktum att IFK Nyköping och Gimonäs ligger en match efter de flesta i tabellen och därför helt enkelt inte ska räknas bort så har Silwing/Troja haft en tuff inledning på säsongen. Sex förluster på sex matcher har laget i ryggen, och det kommer bli en minst sagt uppförsbacke att lyckas ta igen det tappet.

Tabell och resultat >>

Herr 1 Södra
I den södra serien är det allt mer jämnt i toppen. Här hittar vi HK Drott Halmstad som kammat hem fyra segrar på fem matcher, men också Fjärås som håller samma statistik hittills. Därefter placerar sig tre lag på sju poäng, vilket visar på hur jämna steg lagen i serien håller.

I botten på tabellen är det framförallt HK Farmen, RP Linköping och IK Baltichov som kämpar lite extra. Farmen och RP har fått med sig en seger vardera efter fem matcher, både två mot just Baltichov. Samtidigt jagar Baltichov fortfarande sin första tvåpoängare för säsongen.

Tabell och resultat >>