Lottningen klar – så spelas semifinalerna i Final 4

Telekom Veszprém under Final4 2019. Foto: Vörös Dávid, Telekom Veszprém

Helgen den 28-29 december ska Final 4 2020 spelas i Lanxess Arena, Köln. Att det står mellan topplagen Barca, THW Kiel, Telekom Veszprém och PSG har stått klart sedan tidigare – men under tisdagen presenterade EHF lottningen för semifinalerna på sin hemsida.

Efter att säsongen 2019/20 avbröts på grund av den rådande Coronapandemin beslutades att de två ledande lagen i grupp A och B skulle bli direktkvalificerade till att bli de lag som ska göra upp i Final 4. Sedan dess har det dock inte stått klart hur lottningen mellan de fyra lagen skulle se ut, men det har alltså EHF presenterat på sin hemsida under tisdagen.

Lottning Final 4 2020
Semifinal 1: THW Kiel – Telekom Veszprém HC
Semifinal 2: Barça – Paris Saint-Germain HB

De fyra lagen har alla erfarenhet av att spela Final 4 sedan tidigare, och tre av dem även av att gå segrande ur EHF Champions League. Barca är det lag som har vunnit CL allra flest gånger i historien, PSG spelade Final 4 2019, Kiel har gått vinnande ur turneringen tre gånger och Veszprém har gjort detsamma fyra gånger. Det väntas alltså, minst sagt, två toppmöten när Final 4 går av stapeln i Köln under årets sista helg.

Länk: Kiel face Veszprém and Barca take on PSG in VELUX EHF Final4 semi-finals