Herr Div.1 Norra: Bodens BK HF snubblade på målsnöret

I helgen har det spelats två matcher i Div. 1 Norra. Bodens BK hade en viktig match framför sig. Silwing/Troja fick spelade en spännande match mot Mantorp. Vi sammanställer matcherna. 

LÄNK: Bodens BK: Kan stå som obesegrade under ett år på hemmaplan!

Bodens match igår betydde mycket. En vinst skulle innebära att de varit obesegrade på hemmaplan i ett års tid. Hemma i Hildursborg inför 339 åskådare fick Bodens BK besök av HK Eskil. Boden hamnade direkt i ett underläge då Eskil levererade mål efter mål. Halvtidsresultatet blev 8-14 till gästande Eskil. Trots några försök till att ta ikapp Eskils försprång så lyckades Boden aldrig. 

– Vi mötte ett mycket bra lag. Jag är nöjd på det sätt vi krigade hela matchen och även om vi inte bjöd den stora publiken på jättebra handboll så visade vi i alla fall vilja, säger Bodens tränare Jesper Larsson till Kuriren.

Matchen slutade med vinst för Eskil och Boden fick tyvärr inte chansen till att fira 1-års kalaset.

HK Silwing Troja – Mantorps IF HF möttes i en otroligt jämn match. Till en början tog Mantorp ledningen. Efter 6 minuter tog Silwing/Troja ikapp och ställningen blev lika. Den första halvleken fortsatte i en jämn kamp och slutade 15-16. I den andra halvleken drog Mantorp återigen ifrån lite. Med cirka 10 minuter kvar att spela kom Silwing/Troja ikapp igen. Matchen fortsatte spännande om vem som skulle vinna. När 2 minuter återstod avgjorde Mantorp då de fick en tvåmålsledning. Silwing/Troja utmanade men hann bara göra 1 mål. Slutresultatet blev en seger till Mantorp med uddamålet.

Resultat och bäste målskytt:
Bodens BK HF – HK Eskil 18-24
B: Mattias Lindström 6
E: Alexander Rüden, Ivan Ilic, Sebastian Hammar 5

HK Silwing Troja – Mantorps IF HF 29-30
S: Ivan Wrede 9
M:  Jacob Holmberg 7