Bodens BK: Kan stå som obesegrade under ett år på hemmaplan!

Foto: Bodens BK HF.

Herrlaget i Bodens BK låg förra året i division 2 norra. Då förlorade de endast en hemmamatch och det var mot Kungsängens SK. I år ligger de i division 1 och har ännu inte förlorat en enda hemmamatch. Det betyder att om de vinner hemma mot HK Eskil på söndag är de obesegrade på hemmaplan under i 1 år!

Förra året hade laget endast tre förluster på hela säsongen. Nu är motståndet lite tuffare i den högre divisionen och på de fem spelade matcherna har laget vunnit tre av dem. På söndag gäller det inte bara en vanlig match mot HK Eskil som ligger på samma poäng som Boden, utan det gäller en match där de kan slå ett rekord. Ett helt år som obesegrade på hemmaplan.

–  Jag hade inte en aning om det, jag såg det på Facebook att laget hade lagt upp något om att vi inte förlorat på snart ett år, säger Jesper Mannberg som är tränare i Bodens BK.

Matchen spelas hemma i Hildursborg, en hall som laget känner sig mycket trygga att spela i. De känner till varenda liten sak där, de känner hallen utan och innan. Likaväl golvet som lamporna.

– Vi tränar där 5 gånger i veckan så alla känner hallen mycket väl och sen har vi alltid även en bra publik när vi spelar hemma och den hjälper alltid till mycket.

HK Eskil är stora favoriter samtidigt som Boden är nykomlingarna i serien. Jesper säger att det har varit roligt för laget att ta klivet upp i division 1 för där är motståndet bättre, vilket leder till att de spelar bättre handboll.

– Det blir en tuff match på söndag, alla matcher är tuffa men vi har visat att vi har att göra här i denna serien och målsättningen är att hålla oss ovanför strecket. Vi låter oss inte bli carried away bara för att vi har vunnit tre matcher så här långt.

Är du rädd för att vi jinxar detta lite nu?
Ja det är klart man blir det, men vi får se det som extra tändvätska och ge 110 procent på söndag!

Vi önskar Boden lycka till på matchen mot Eskil på söndag hemma i Hildursborg klockan 15.00.

Här hittar ni resultat och kommande matcher i herrarnas div. 1 Norra