Enköpings herrlag utan seniorspelare – ”praktfiasko”

Foto: Viktor Ljungström

Herrlaget i Enköpings HF har fått en tuff uppstart på säsongen då alla seniorspelare lämnat laget.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det är i Lokalsport.nu som den olyckliga situationen i Enköpings HF beskrivs. Herrlaget står utan seniorspelare sedan de valt att sluta eller leta ny klubb då de enligt dem själva länge varit missnöjda med hur klubben skött verksamheten.

I ett öppet brev signerat de berörda spelarna via Viktor Berg von Linde beskriver de bland annat:

”Ett stort problem är att klubben inte kunnat knyta till sig några spetsspelare för att fylla dessa platser. Det har heller inte funnits några från egna led att plocka av. Knappt några spelare alls har tillkommit. Få undantag finns. För få. Lägg där till att man valde bort ett utmärkt samarbete med Johannes Karlsson som skötte fysträningen. En fysträning som bland oss spelare var väldigt uppskattad och gav önskad effekt.

Herrlaget har i flera, flera år haft helt bedrövliga träningstider. Måndag, tisdag och torsdag 20-22.00. I vilken annan seniorverksamhet (oavsett sport) med någon som helst satsning har man dom tiderna? Fokus har onekligen legat på kommande årskullar samtidigt som man har tagit herrtruppen för given. När vi herrar varit för få på träningar har man inte flyttat upp juniorerna utan istället satsat på deras cuper och ett samspelt juniorlag…

Några ekonomiska kompensationer har det ej varit tal om. Varken för skador eller rehab. Skobidrag, träningströjor och träningsläger har försvunnit. Några kontrakt har vi inte heller fått. Någon enstaka trotjänare har inte ens fått reseersättning för att han ”bodde för nära kommungränsen”. Det har varit mycket ge utan att få något tillbaka i mångas värld. Oavsett om man pendlat från Uppsala, Knivsta, Örsundsbro, Stockholm eller Västerås.

Ledarstaben har också en hel del rannsakan att ta itu med. Det hade krävts ett rejält samarbete mellan just ledare och trupp föregående säsong. Istället blev vi en alldeles för tunn trupp som sällan fick säga sitt. Glädjen var i princip obefintlig. Ovanstående orsaker ledde till en negativ spiral som man ej lyckades vända på.”

Från klubbens sida ser man med ledsamhet på situationen. I våras hölls dialog med spelarna och även om vissa aviserade att de skulle lämna fanns där underlag för att lämna klartecken till spel i division 1. Tränare i laget är Anders Skogäng som till Lokalsport.nu säger:

– Det stämmer att det inte blev som vi hoppats. Det är mycket som har hänt under sommaren och som nu ger oss en hel del huvudbry inför kommande säsong.

– Jag är besviken såklart, det som fanns innan sommaren, är nu när vi kommer tillbaka efter semestern borta. Det jag är mest besviken på är övergången på Viktor Berg Von Linde till VästeråsIrsta HF, inte på honom men på Västerås som klubb.

– Det blev en dominoeffekt på de spelare som redan sagt att dem skulle köra efter det framkom att Viktor var klar för VIHF. Hade vi blivit kontaktad i den tur ordning man skall så hade vi haft chansen att rädda resterande spelare med information i rätt ordning.

Enligt Skogäng kommer Enköping nu bli tvungna att dra ur ett av herrlagen, antingen ur division 1 eller division 3. Unga spelare födda 2000 får kliva uppåt i leden när seniorerna lämnar.

Mer läsning:

LÄNK: Handbollsherrarna blir juniorer!

LÄNK: Ett praktfiasko utan dess like!

3 Kommentarer

  1. Ja jösses. Div 1 och ingen uppstyrning. Bara för styrelsen att göra något annat. Tydligen fel folk där men samtidigt gnälla på 3x 2 timmar 20-22😱. Kom till 08. Hade man 1 tid mellan 20-22 var man glad. Med Ny styrelse kommer spelare och sponsorer…

  2. Man ska inte lita på allt man läser Gerry. Bättre att vara nyanserad och se från alla perpesktiv innan man uttalar sig.

  3. Viktor Berg Von Linde visade förra säsongen vilken kompetens han besitter som handbollsspelare så jag är inte förvånad att han ville söka sig vidare till en bättre klubb där han kan utvecklas ännu mer än han skulle göra i Enköping och där det finns förutsättningar för att det ska lyckas.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here