Enköping kvar i div 1 – lägger ner B-laget

Foto: Handbollskanalen

Det blir en säsong i division 1 norra för Enköpings HF som väljer att satsa på sina unga talangfulla killar i 00-kullen.

I augusti rapporterades om hur Enköpings HF fått akut spelarbrist. I princip alla seniorspelare hade valt att byta klubb eller sluta spela handboll då de var missnöjda med hur klubben skött verksamheten. En mycket olycklig situation då EHF fick beskeden sent i slutet av sommaren och hamnade i rejäl knipa.

Nu meddelas via Enköpings-Posten att klubben kommit till en lösning på frågan. De behåller sin plats i division 1 norra men väljer att dra ur B-laget ur division 3:

– Vi har resonerat som så att vi anser att det blir mer utvecklande för de här unga killarna att spela division 1. Dessutom bedömer vi att skaderisken blir mindre i den divisionen – det blir oftare lite mer tjuvsmällar och liknande i de lägre divisionerna, säger assisterande tränare Tomas Wigh till tidningen.

– Det är en otroligt ambitiös och träningsvillig grupp. Dessutom har vi förhoppningsvis en ny spelare på väg in, på den viktiga målvaktspositionen. Det kommer att bli tufft, men vi ser optimistiskt framåt, avslutar Tomas Wigh.

I Matchcenter kan ni se tabell, spelschema och resultat för division 1 norra. Enköping premiärspelar lördagen den 30 september hemma mot Mantorps IF HF.

Matchcenter: Division 1 Norra

Handbollskanalen hoppas också att de spelare som lämnade klubben ser till att hålla igång sina handbollskarriärer. Antingen i nya klubbar eller om det kan bildas ett nytt skönt division 4-gäng i Enköping – det vore bra för breddhandbollen.