Div 1 norra herrar: Tre lag i delad tabelltopp

Daniel Zachrisson, VästeråsIrsta HF. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

VästeråsIrsta HF, Mantorps IF HF och Täby HBK. Det är lagen som ligger delad etta i division 1 norra herrar. Vilken säsongsavslutning det kommer att bli!

ANNONS

Här snackar vi en oviss serie. Tre lag leder alltså serien, även om VI tekniskt sett leder den ensamma på bättre målskillnad och Mantorps IF ligger tvåa. Bakom de tre topplagen är det heller inte långt ner till första jagande lag, HK Eskil. Eskil är nämligen bara två poäng bakom och följs sedan av fyra lag som max är två poäng bakom.

Teoretiskt sett har alltså åttondeplacerade HK Tyrold goda chanser att nå förstaplatsen och riktigt stora möjligheter att nå en kvalplats till Allsvenskan. Mycket roligare än så kan det knappast bli inför vårsäsongen där så mycket står på spel.

Hur ser det ut bakom då? Där skiljer det lite mer lagen emellan. Nian Brännans HF har fem poäng upp till Tyrold och det kan ju bli tufft att lösa. Däremot är det öppet mellan tian Tumba och elvan Uppsala om vem som ska knipa kvalplatsen. Det skiljer nämligen en poäng mellan lagen.

Fast i botten är Enköping som står på noll poäng. Förhoppningsvis kan man knipa lite poäng under våren.

Ikväll bjuds vi på match mellan HK Silwing/Troja och Tyrold, två lag som båda står på 15 poäng. En häftig match i en häftig serie!

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here