Dam Div 1S: HK S-hof fortsatt i topp inför juluppehållet

Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström

Flera matcher har spelats i damernas Division 1 Södra. Nu kommer det att vara ett uppehåll i serien fram till 6 januari. Vi sammanfattar de senaste matcherna som spelades under helgen och måndagen. 

ANNONS

I lördags fick H 65 Gordies HK besök av Karlskrona Flottan. Gästande Karlskrona inledde matchen starkt. Efter fyra minuter var ställningen 0-5. Hemmalaget fick det riktigt tufft och kunde aldrig komma ikapp sitt underläge. Karlskrona var starka genom hela matchen. De vann med 10 mål över H 65 Gordies HK.

Hemma i Partille Arena fick HK S-hof besök av RP IF Linköping. Matchen var till en början jämn, men efter cirka 11 minuter ryckte hemmalaget ifrån. RP kämpade på men lyckades aldrig komma ikapp sitt underläge. Halvtidsresultatet blev 16-7. I den andra halvleken fortsatte S-hof att utöka sin ledning. Med cirka 18 minuter kvar av matchen började S-hof att dra iväg ordentligt. RP fick det riktigt tufft mot serieledarna. Matchen slutade 32-16.

Förra veckan mötte IK Baltichov serieledarna S-hof, där de vann med ett mål. I lördags fick de besök av IF Hellton, i en segstartad match. Efter cirka 15 minuter var ställningen 5-2. Det var inte förrän i de sista fem minuterna i den första halvleken som målen började trilla in. Haltvidsresultatet blev 14-3. I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att hålla i sin ledning. Hellton kämpade på men fick det svårt att komma tillbaka efter underläget i den första halvleken. Baltichov vann matchen och resultatet blev 26-12.

Inför 212 åskådare i Ystad Arena var det i söndags dags för Skånederby mellan Ystads IF HF – KFUM Lundagård. Ystad startade matchen bra och fick grepp om den direkt. Efter sju minuter var Lundagård nära på att komma ikapp. Strax därefter ryckte Ystad ifrån. Den första halvleken slutade 15-8. Under den andra halvleken fortsatte Lundagård att kämpa på för att komma ikapp sitt underläge. Tyvärr räckte det inte hela vägen denna gång heller. Ystad vann matchen med 13 mål och Lundagård fick ännu en förlust i protokollet. 

HK Aranäs fick besök av HK Farmen under söndagen. Den första halvleken var väldigt jämn. Antingen ledde ett lag med uddamålet eller så var resultatet lika. Halvleken slutade 12-12. Efter 30 sekunder av den andra halvleken gjorde Aranäs mål. Farmen var snabbt där och kvitterade. Strax efter det gick hemmalaget upp i en tvåmålsledning. Farmen låg hela tiden hack i häl men Aranäs släppte inte mer på sin ledning i matchen. Slutresultatet blev vinst för Aranäs med fyra mål.

Hemma i Mimershallen fick Backa HK/Kungälvs HK besök av HF Somby/Skövde under måndagskvällen. Matchen började jämn men efter åtta minuter började hemmalaget att rycka ifrån. Hemmalaget fick upp en ledning med sex mål. Halvtidsresultatet blev 18-12. Somby/Skövde kämpade på i den andra halvleken. Hemmalaget släppte aldrig på sin ledning. Med åtta minuter kvar låg Somby/Skövde under med fyra mål, men då ryckte Backa HK/Kungälv ännu en gång. Slutresultatet blev 32-25.

Resultat och bäste målskytt

H 65 Gordies HK – Karlskrona Flottan 19-29 (6-17)
G: Julia Isberg 7
K: Hilde Andersson 7

HK S-hof – RP IF Linköping 32-16 (16-7)
S: Ebba Lundstedt 6
RP: Julia Utterström 4

IK Baltichov – IF Hellton U 26-12 (14-3)
B: Emma Andersson, Mathilda Jonsson 5
H: Emma Wallin, Louise Hedestad 3

Ystads IF HF – KFUM Lundagård 36-23 (15-8)
Y: Amanda Larsson 11
L: Smilla Dovsjö 6

HK Aranäs – HK Farmen 24-20 (12-12)
A: Mathilda Rosblad 8
F: Maja Dreyer 8

Backa HK/Kungälvs HK – HF Somby/Skövde 32-25 (18-12)
B: 
Annie Lindfors Ljuhs, Moa Eggers 7
S: 
Britta J Van Stam 6

LÄNK: Tabell och resultat Div 1S.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here