Country lånar in talangen Albin Rosén från IFK Skövde

Albin Roséns första träning i HK Country. Foto: Lennart Persson

HK Country slår till med ett spännande silly season-lån mitt under säsongen. Det är 19-årige vänsterkanten Albin Rosén från IFK Skövde som ansluter till division 1-klubben.

Med bara 1 vinst på de 5 första matcherna kan det vara positivt med en nyinjektion i HK Country. Speciellt när det är i form av en ung talangfull målgörare från IFK Skövde i Handbollsligan.

Albin Rosén, med HP Skövde som moderklubb, var del av det juniorlag i IFK som var nära att plocka hem JSM-guldet, men som fick stryk av Lugi i förlängningen. Däremot blev Rosén uttagen i USM:s All Star-lag som bäste vänsterkant – där bland annat Ludvig Hallbäck, Adam Blanche och Valter Chrintz också figurerade.

– Albin är en mycket snabb kantspelare med fin teknik och bra avslut. Jag är glad över att han ville komma till oss och jag hoppas han kan utvecklas fint med spel i divsion l, säger Countrys tränare Peter Johansson på klubbens hemsida.

– Både Albin och IFK:s sportchef Ulf Nyström vill ha det så här, och vi tackar och tar emot, säger Johansson.

Inför säsongen plockades Albin Rosén upp i IFK Skövdes A-trupp. Det har dock blivit snålt med speltid i formstarka Skövde och istället får vänsterkanten alltså sträcka på vingarna i division 1.

– Det här handlar om att IFK lånar ut Albin och klubben kan kalla tillbaka honom om han behövs där, säger Peter Johansson.

19-åringen är spelklar till lördagen när Country tar emot Ankaret.