Lagerquist, Friberg och Roberts uttagna i omgångens lag i Danmark

Anna Lagerquist. Foto (arkiv): PL-photo.dk

Trots förluster för de båda utespelarna tog sig båda in i omgångens lag i HTH-Ligaen. Jamina Roberts satte 6 mål mot Århus och Anna Lagerquist gjorde mål på alla 7 skott i Nyköbings torsk mot Köpenhamn. Emma Friberg hjälpte samtidigt Ålborg till en viktig pinne mot Ringköbing med sina 47% räddningar.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det har som bekant gått tungt för Roberts Randers i inledningen av säsongen. Men det har börjat lossna rejält med målskytt för den svenska vänsternian. I går gjorde hon 7 mål mot Esbjerg och veckan innan satte hon 6 mål mot Århus, vilket gav henne en plats i omgångens lag.

För Anna Lagerquist var det andra gången hon kom med i laget. Mittsexan var 100-procentig i helgen och kan knappast klandras för förlusten i svenskmötet mot Köpenhamn i Köpenhamn.

Den nyfyllda 25-åringen gjorde 7 mål på lika många försök och totalt har hon fjärde högst målprocent på andel försök i hela ligan (81) – en placering bakom Clara Monti Danielsson i Esbjerg (82).

Och längst bak i omgångens lag står Emma Friberg. Lundensaren stängde igen och räddade starka 47% av skotten när hennes Ålborg spelade 23-23 mot Ringköbing. Poängen innebar att Ålborg gav tillbaka jumboplatsen till Ajax Köpenhamn.

Målvakt: Emma Friberg, EH Aalborg (1)
Vänstersex: Simone Rasmussen, Rinköbing Håndbold (1)
Vänsternio: Jamina Roberts, Randers HK (1)
Mittnio: Cecile Woller, Ajax København (1)
Högernio: Celine Lundbye Kristiansen (3)
Högersex: Anne Tolstrup Petersen, Ajax København (2)
Linjespelare: Anna Lagerquist, Nyköbing

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

2 Kommentarer

  1. Härligt med svenska topp-prestationer! Men jag misstänker att det var Roberts sex mål mot Aarhus United i fredags som fick med henne i omgångens lag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here