Boquist tillbaka i VästeråsIrsta – som assisterande tränare

Martin Boquist. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

I förra veckan presenterade VästeråsIrstas herrlag Axel Morén som ny huvudtränare. Nu står det klart att Martin Boquist och Andreas Jansson kommer att assistera Morén. 

– Jag har ju varit mer eller mindre tillbaka en dag eller två i veckan sen i december, skulle jag säga. Det är väl min handbollsklubb på något sätt. Jag var där i fem år innan, och sen så känner jag också det mer idealistiska skälet. Jag trivs bra med spelarna, jag trivs bra med ”Aje”, (Andreas) Bamberg, Axel. Det är kul, helt enkelt, säger Martin Boquist till bblat.se.

Axel Morén är alltså ny huvudtränare i division 1-klubben och som assisterande får han två tränare som tidigare varit huvudtränare i klubben. För Boquist innebär det att kombinera jobbet som assisterande förbundskapten med den här rollen i VI.

– Jag känner i min roll som assisterande förbundskapten att jag lite för sällan är i kontakt med lag på golvet. Så för min egen del handlar det om att jag trivs väldigt bra i klubben, och om att få vara lite mer hands on. Det är ganska lätt på papper att rita hur man borde göra, svårare att få till det i praktiken, säger han till bblat.se.

LÄNK: Boquist återvänder till VI – som assisterande tränare: ”Vill ta tillbaka taktpinnen”