Officiellt: Nathalie Hagman klar för Odense

Nathalie Hagman har haft en tuff säsong i CSM Bukarest och väljer nu att lämna klubben. 27-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med Odense Håndbold, det skriver den danska klubben i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad över att bli en del av Odense Håndbold och komma tillbaka till den danska ligan. Odense är ett bra lag med många landslagsspelare och jag hoppas att vi kan bli mästare nästa säsong, säger Nathalie Hagman i pressmeddelandet.

Danska ligan är inte nytt territorium för Nathalie Hagman. 2014–2016 representerade den svenska landslagsstjärnan Team Tvis Holstebro och före flytten till CSM Bukarest 2017 spenderade Hagman en säsong i Nyköbing Falster. Den säsongen vann NFH ligan och Hagman var ligans kanske bästa spelare. Nu blir det alltså en flytt tillbaka till ligan där Hagman har spelat sin bästa handboll under karriären.

– Vi är väldigt glada över att skriva kontrakt med Nathalie och vi är glada att hälsa henne välkommen till oss i Odense. Det är en duktig spelare med stor internationell erfarenhet och det betyder mycket för vårt lag. Hon kan spela på flera positioner, både högernio och högersex, men vår tanke är att använda henne som högernia, säger Lars Peter Hermansen från Odense Håndbold i pressmeddelandet.

Ett starkt nyförvärv för en klubb som tog hem bronset i den danska ligan den här säsongen.