AIK tillbaka i Damallsvenskan

AIK spelar i Allsvenskan 2024/25. Foto: Simon Hallberg

AIK såg till att det räckte med ett ettårigt nedtramp i Dam 1 norra. Solnalaget slog till med 17 segrar på 19 matcher och kunde kvittera ut återtåget efter söndagens storseger, 28–18 mot VästeråsIrsta.

Allt var dukat för AIK och fokus på egen insats, inte ens Strands IF:s 44–5 över Härnösands SK påverkade annat än i marginalen.

Linnéa Lindh öppnade målskyttet från strafflinjen men den första av sina åtta fullträffar, Josefin Lundberg följde upp med 2–0 efter tre minuter och VI kom aldrig till tals med någon kvitteringschans. Istället befäste svartgult sin status som seriesegrare och vann tvåsiffrigt inför hemmafansen.

”Stort GRATTIS till alla inblandade och stort TACK till alla som kom och hejade fram våra seniorlag igår i Solnahallen”, skriver AIK på sin hemsida och öppnar för ytterligare hyllningar i samband med damlagets sista seriematch för säsongen, den 5 mars.

Bakom det blivande allsvenska gänget har Strand sitt på det torra för positivt kval. I botten är Härnösands HK och IK Bolton redan ur, Uppsala HK har tre omgångar på sig att komma undan direkt nedflyttning.