Damallsvenskan söndag: Skånela pressade Örebro till oavgjort

Lotta Kulju under en match med Boden I SHE. Foto (arkiv): Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN.

BK Heid satte in stöten i en målsnål match mot Huddinge HK och har kontraktet teoretiskt klart inför nästa säsong. Skånela IF knep en pinne mot IFK Örebro men behöver slita ännu mer för att ta sig över nedflyttningsstrecket.

Heid tillät bara två insläppta mål på 13 minuter och ordnade således lite luft i målprotokollet, 2–5 så långt. Försvaret hamnade i fokus med 18–21 till slut men skytteligatrean Matilda Videll gjorde också sitt och skickade in åtta bollar i bortasegern.

Huddinge som går en balansgång i bottenstriden tappade taget i början av andra halvlek men fick tillbaka tron i en laginsats som räckte till kvitteringen, 18 lika. Därefter stod Heid för nätkänningarna och Aisha Jasarevic fastställde slutsiffrorna till tre måls seger.

Blott ett mål föll de avslutande fem minuterna mellan Skånela och Örebro, bortalagets Joline Jakobsson träffade rätt med 22–22. Det var tätt hela vägen, men SIF hade något på gång med 19–15 och kvarten kvar.

Anförda av niomålsskytten Lotta Kulju kom Örebro tillbaka. Nästjumbon Skånela har en del av förklaringen till sitt utsatta läge i fler oavgjorda kamper än vinster.

Damallsvenskan 25 februari
Huddinge HK–BK Heid 18–21 (7–10)
Skånela IF–Örebro Handboll 22–22 (12–12)