Torbjørn Bergerud träffad i ansiktet – tonar ner det hela

Torbjörn Bergerud, Norge. Arkivbild. Foto: S Pillaud

Torbjørn Bergerud blev träffad av en boll rakt in i ansiktet i den danska cupfinalen i helgen. Nu tonar han ner det hela och kallar det en olyckshändelse.

ANNONS

Diskussionen om skott rakt i ansiktet på målvakterna har intensifierats inom handbollen den här säsongen, vilket inte minst den svenska landslagsmålvakten Johanna Bundsen har varit en del av.

I helgens danska cupfinal, vilken TTH Holstebro vann över GOG, fick målvakten Torbjørn Bergerud ett skott rakt i ansiktet när motståndaren Lasse Møller skulle försöka kvittera till 18-18 på straff. Spelare från båda lagen rusade in i straffområdet samtidigt som publiken buade ut Lasse Møller, men redan under matchen försökte Torbjørn Bergerud tona ner det hela. Efteråt var han tydlig med att det hela inte var Lasse Møllers fel.

– Jag försökte förklara att jag är i rörelse. Och så länge jag är i rörelse ska det inte vara rött kort. Det finns alltid en risk att jag får bollen i ansiktet, det är sådant som händer, säger Torbjørn Bergerud till TV2 Sport.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here