Skjern vände och vann – klart för final

Markus Olsson. Foto: Skjern Håndbold

Skjern är klart för final för andra året i rad i den danska ligan. Detta efter en storartad vändning i den tredje och avgörande semifinalen mot GOG. Bortalaget hade en fyramålsledning efter 40 minuter, men Skjern kunde vända till seger 38–30, mycket tack vare en viss Markus Olsson.

ANNONS

Skjern har imponerat hela säsongen, framförallt i Champions League där laget slog ut Veszprem i åttondelsfinal. I ligaspelet har det varit lite mer upp och ner, men nu är Skjern trots allt i final.

Hur såg gårdagens match ut? Gästerna GOG startade bäst och hade som nämnt ledningen med fyra mål när 20 minuter återstod. Då började Skjern-målvakten Emil Nielsen att rädda och det i kombination med att Markus Olsson gjorde mål på allt fick Skjern att gå ikapp och förbi.

Det skadar heller inte att ha en spelare som Anders Eggert i sitt lag. Kantliraren var hundraprocentig som straffskytt och gjorde totalt tio mål. Markus Olsson stannade på sju medan Jesper Konradsson gjorde tre och Jonathan Stenbäcken två.

Nu blir det alltså finalspel mellan Bjerringbro-Silkeborg och Skjern. Finalspelet avgörs över två möten och börjar med hemmamatch för Skjern på söndag.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here