Sivertsson efter uppbrottet: ”Kolding är mitt andra hem”

Ulf Sivertsson. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Tidigare i veckan stod det klart att Ulf ”Tubbi” Sivertsson tvingas lämna tjänsten som huvudtränare i KIF Kolding, med anledning av klubbens usla ekonomi. Nu har ”Tubbi” för första gången uttalat sig kring uppbrottet.

– Jag har haft åtta fina år i Kolding och jag anser Kolding vara mitt andra hem, och jag är ju KIF:are. Det var därför jag med glädje kunde tillträda jobbet på nytt som huvudtränare i KIF. Jag hade gärna fortsatt vårt samarbete i fler säsonger, men ekonomin ska också gå ihop för samtliga parter. Det är med vemod jag lämnar KIF, men kanske ses vi igen, säger han i ett pressmeddelande från klubben.

Från klubbens sida är de tydliga med att det inte finns något missnöje med den rutinerade svenske tränaren. Beslutet är helt och hållet ett ekonomiskt sådant, när nu assisterande tränaren Andreas Toudahl tar över.

– Ulf Sivertsson har levererat en stark och dedikerad insats den här säsongen och vi har satt ramarna för ett bra upplägg för KIF till den kommande säsongen. Med Ulf har vi fått in den dedikation och sportsliga standard som vi verkligen sökte efter. Därför är det också otroligt tråkigt att Ulf Sivertsson nu lämnar KIF, säger styrelseordföranden Brian Stein
i pressmeddelandet.