RYKTE: Stig-Tore Moen Nilsen lämnar IFK – går till Danmark

Stig-Tore Moen Nilsen. Foto: IFK Kristianstad

Den norske högernian Stig-Tore Moen Nilsen ryktas lämna IFK Kristianstad och istället fortsätta karriären i den danska ligan med HC Midtjylland.

Det är obekräftade uppgifter till Handbollskanalen som gör gällande att IFK Kristianstad kan tappa högernian Stig Tore Moen Nilsen i sommar. Kontraktet med klubben löper ut och den 23-årige norrmannen ska vara redo för nästa utmaning.

Danska klubben HC Midtjylland pekas ut som nästa potentiella klubbadress. Där spelar idag hans norske landsman Eivind Tangen som lämnar i sommar för topplaget Skjern, vilket Handbollskanalen rapporterade om i början på september. En norsk skytt mot en annan alltså.

Stig-Tore Moen Nilsen är inne på sin andra säsong i IFK Kristianstad och har gjort 36 mål på 10 matcher i Handbollsligan den här säsongen. Ifjol blev det totalt 107 i grundserien följt av 26 i slutspelet. I Champions League blev det 35 mål från hans bössa ifjol och hittills 9 den här säsongen.

Blev årets spelare i Norge

Han är född 1994 och kommer från lilla Skjervøy långt upp i norra Norge. Han gjorde rubriker som 15-åring då hans föräldrar skjutsade honom över 100 mil varje vecka till handbollsträningarna. Han slog sedan igenom i Bodö HK där han bland annat blev utsedd till Årets spelare och Årets högernia i norska toppligan 2014/15.

IFK Kristianstad tappar som bekant även Albin Lagergren så nu blir det två platser att fylla på högerniopositionen. Det blir en spännande tid framöver och se om det blir nya ansikten eller gamla återvändare som ersätter.