Officiellt: Anton Hellberg till danska ligan

Anton Hellberg. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Kolding hackar i den danska högsta ligan. Nu förstärker man laget med den svenske målvakten Anton Hellberg. 
– Jag har varit på plats i mindre än ett dygn men redan fått ett väldigt fint intryck av klubben, säger han till klubbens hemsida. 

Efter fem fina år i Hammarby och HK Malmö flyttade Anton Hellberg till Frankrike och Nancy. Där blev det bara en säsong innan flyttlasset gick till norska Runar, där han skrev ett kontrakt över säsongen 2022/23, med ytterligare ett optionsår.

Men nu står det klart att Hellberg byter klubb (och land) återigen. Den svenske målvakten har nämligen presenterats av den danska ligajumbon, KIF Kolding.

– ”Vi har fått möjligheten att komplettera målvaktspositionen för resten av säsongen med svenske Anton Hellberg. Vi var tvungna att ta den möjligheten – och det kommer utan tvekan att skärpa konkurrensen i vår nuvarande sportsliga situation”, säger klubbens sportchef, Lars Christiansen till Koldings hemsida.

Hellberg själv ser fram emot chansen att testa på spel i en ny liga.

– ”Jag ser verkligen fram emot att spela i Kolding och den danska ligan. Jag har varit där i mindre än ett dygn, men jag har redan fått ett väldigt bra intryck av klubben, allt från tränare, spelare och hjälp med praktiska frågor. Jag hoppas att jag kan bidra med mina erfarenheter från tidigare klubbar”.

Efter elva spelade omgångar ligger Kolding sist i danska ligan, med tre inspelade poäng. I nuläget har man tre poäng upp till Lemvig på den sista negativa kvalplatsen och fem poäng upp till Holstebro på säker mark.