Nikolaj Markussen aktuell för Nantes – Bjerringbro-Silkeborg kallsinnigt till flyttrykte

Nikolaj Markussen, Bjerringbro-Silkeborg. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Nikolaj Markussen ådrar sig intresse från Frankrike. Jyllandsposten lägger pusslet som än så länge visar att storskytten stannar kvar i Bjerringbro-Silkeborg.

Uppgifterna om att HBC Nantes rycker i vänsternian kom först ut i fransk media. Romain Lagardes stundande flytt till Rhein-Neckar Löwen har fått igång den franska klubben som tidigare hämtat både målvakten Emil Nielsen och kantspelaren Sebastian Augustinussen från Skjern.

En trio med danska nyförvärv ser det emellertid inte ut att bli. Tanken på att Markussen ska lämna Bjerringbro-Silkeborg (BSV) avvisas av klubbdirektör Jesper Nielsen.

– Jag förväntar mig helt klart att Nikolaj spelar i BSV under säsongen. Det finns självklart ett pris där det blir oansvarigt att säga nej. Men jag tror inte att Nantes i så fall är villigt att betala tillräckligt för att vi ska sälja honom, säger han till Jyllandsposten.

Landslagsprofilens kontrakt med BSV går ut om ett år. En ny utlandsflytt efter Atletico Madrid (2011-13) och qatariska Al Jaish (2013-14) ligger i korten för 30-åringen, dock inte innan nästa sommar enligt Jyllandspostens uppgifter.

Länk: Bjerringbro-Silkeborg afviser salg af Nikolaj Markussen