CSM Bukarest tar nya tag – Tomas Ryde håller stjärnorna hemma

Tomas Ryde. Foto: Prosport.ro

Sedan början av veckan fortgår ett noga planerat träningsschema i den rumänska huvudstaden. Storspelarna i CSM Bukarests trupp bekantar sig med varandra och nye tränaren Tomas Ryde, som än så länge håller kravbilden på armslängds avstånd.

– Vi behöver inte snacka så mycket om mål, vi vill skapa ett lag, säger han till klubbens hemsida.

Det var lika mycket en chock som störtdykning när Bukarest stannade i kvartsfinal i Champions League och fick släppa den inhemska titeln till Ramnicu Valcea.

CL-wildcardet kom som ett brev på posten så att storlaget under Rydes ledning kan fortsätta mäta sina krafter med Europas giganter.

Än så länge är det bara lagbygge på programmet, med alla tio nyförvärv och den svenskpräglade tränarstaben.

– Det är en ny formation, men det är viktigt att kunna skapa band ihop. Det är bra att du lär känna många av spelarna, de känner mig, vet mitt sätt att fungera. Vi bygger tillsammans, säger Ryde till klubbens hemsida.

När sommarträningen drog igång fanns alla på plats, inklusive tidigare Västeråstränaren Göran Lindsgård som har målvaktsansvaret i CSM kommande säsong.

Situationen i Bukarest och de knapphändiga resultaten gör att Ryde inte lämnar någonting åt slumpen i omtaget. Nora Mørk var kallad till några lägerdagar med det norska landslaget men fick tacka nej, enligt NTB.

Väl att märka låg landslagssamlingen utanför internationella datum, Mørk håller sig till klubblaget hela vägen till säsongsstarten.

Först med förberedelser på hemmaplan, i augusti har CSM Bukarest resplaner till Annliz Cup i Skövde och en lika internationell turnering i Frankrike mot Buducnost och Brest Bretagne.

CSM Bukarest-truppen 2019/20
Källa: csmbucuresti.ro
Jelena Grubisic, Denisa Dedu, Madalina Ion, Iulia Curea, Itana Grbic, Bianca Marin, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Linnea Torstenson, Claudia Constantinescu, Andrea Lekic, Elizabeth Omoregie, Nora Mørk, Andrea Klikovac, Carmen Martin, Laura Moisa (Chiper), Dragana Cvijic, Crina Pintea, Stefania Jipa.

Länk: Reunire cu zâmbetul pe buze!