Många svenskmål i danskmötet – Andreas Flodman vassast

Andreas Flodman. Foto: KIF Kolding

Det fanns 4 svenskar på planen igår när Kolding tog emot Sönderjyske i danska herrarnas högstaliga. Bäst gick det för svenskarna i Kolding som vann matchen med 31-29 (15-10). Målbäst blev Andreas Flodman på högerkanten med sina 8 strutar.

Sönderjyske med målvakten Josip Cavar och niometerstalangen Oskar Sunnefeldt åkte till Kolding som obesegrade efter 3 matcher. För hemmalaget Kolding hade det gått trögare i säsongsupptakten och laget stod på 1 vinst efter sina 3 första matcher.

Det skulle det bli ändring på igår, mycket tack vare Andreas Flodman som gjorde 8 mål på 12 försök från sin högerkant och Alexander Morsten på linjen som var 100-procentig med sina 4 avslut.

I Sönderjyske fick inte Josip Cavar, eller hans kollega Kristian Dahl Pedersen, tag på bollarna lika bra som förre Sävehof-målvakten Agusti Eli Björgvinsson i Kolding-kassen. Framåt satte Sunnefeldt 4 mål på 9 försök, men förgäves.

Kolding vann matchen med 31-29 och tog sig därmed upp på den sista slutspelsplatsen efter 4 omgångar. Sönderjyske stannar kvar på fjärdeplatsen.