Lysande vändning tog GOG till final

Lasse Møller. Foto: http://www.gog.dk

Plötsligt såg Skjern chansen att ändra trenden och kunna försvara sitt guld. En mäktig avslutning från GOG avgjorde ändå allt i den tredje semifinalen.

Skjern fick en bra start på bortaplan, höll i med sex måls ledning som blev fyra till pausvilan och en bra bit in i andra halvlek.

Operation vändning när det som bäst behövdes handlade mycket om krafter i behåll för GOG.

Niclas Kirkeløkke visade varför han värvats till Rhein-Neckar Löwen nästa säsong, fem av hans nio mål i matchen hade tonvikt mot slutkvarten.

GOG fick hål på Emil Nielsen som agerade vägg i första halvlek, hade Oscar Bergendahl i effektiv målform (fyra av fyra i nät) och ordnade blågult jubel tillsammans med Josef Pujol när finalplatsen var klar.

Svenskduon nådde dansk guldkamp i slutet av sin första säsong i klubben. För GOG har väntan på ännu en final varit ännu längre, elva år har gått sedan förra gången på Fyn.

GOG möter Ålborg med start på söndag. Skjern med Jesper Konradsson och Jonathan Stenbäcken slickar såren i bronsmatcher mot Bjerringbro-Silkeborg.

Nederlaget, i synnerhet 3–10 de sista tio minuterna var dock smårsmält.

– Två gånger blev vi nästan inhämtade, två gånger slet vi oss till fyra måls ledning även om det blev en märklig start på andra halvlek. Jag kände att vi hade kontroll och ändå gick det snett. Vi var inte tillräckligt vassa mot slutet och det kostade, sade Jesper Konradsson till Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

DM-semifinal 3:3
GOG–Skjern HB 28–25 (9–13)
GOG: Oscar Bergendahl 4; Skjern: Jesper Konradsson 2, Jonathan Stenbäcken 1.