Lugnande besked om Skjerns kapten

Efter att Emil Bergholt klivit av onsdagens träningsmatch med stora smärtor befarade läkarna att säsongen var i fara. Men nu meddelar klubben att det endast handlar om en fotledsstukning och kaptenen och fansen kan andas ut. 

I onsdagens match mellan IFK Kristianstad och Skjern tvingades Skjerns lagkapten, Emil Bergholt, kliva av skadad efter en kollision med Markus Olsson. Bergholt ska ha landat snett på Olssons fot och i och med den kraftiga vridningen av foten ska läkarna ha befarat att det handlade om en fotledsfraktur.

Nu kommer dock lugnande besked för alla Skjernsupportrar.

Röntgenbilderna visar att det endast handlar om en stukning och det finns förhoppningar om att Bergholt ska vara tillbaka på handbollsplanen snart igen.

– Vi kan på röntgenbilderna konstatera att det inte finns någon fraktur på Emils vänstra fotled. Det är en vanlig vristvrickning som kommer att hålla honom borta ett tag. Vi är mycket klokare när helgen är över med när Emil kan vara tillbaka. Han cyklade idag, och är optimistisk och inte minst väldigt lättad över att det inte kommer att hålla honom ifrån planen flera månader, säger hälsochef på Skjern Håndbold, John Bruun, till klubbens hemsida.

Skjern vann matchen med 29-27.

Tidigare i år presenterades Emil Bergholt som lagets nya lagkapten.