Liaba lämnar Alingsås – klar för Aalborg

Mishels Liaba. Foto: Aalborg Håndbold

Mishels Liaba var en av Alingsås HK:s bästa spelare den gångna säsongen, men nu står det klart att han lämnar AHK. Norrmannen har skrivit på för Aalborg Håndbold, det skriver den nyblivna danska mästarklubben på sin hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Aalborg – det är en storklubb. Jag glädjer mig att spela i Champions League och är spänd på att uppleva kulissen i Jutlander Bank Arena, som jag har hört mycket gott om, säger Mishels Liaba till hemsidan.

Mishels Liaba kom till Alingsås HK 2016 och har under två säsonger, framförallt under den senaste, varit en av lagets viktigaste spelare. Norrmannen kom högt upp i skytteligan i år och visade prov på ett av Handbollsligans bästa skott. Nu blir det ett steg upp i karriären till den danska ligan.

– Jag är mycket tillfreds med att vi har lockat över Mishels. Han är en riktigt duktig och hårdskjutande spelare som samtidigt har en god blick för spelet. Jag ser fram emot att se honom utvecklas i Aalborg och jag är säker på att han blir en viktig pjäs i vårt lag den kommande säsongen, säger Aalborgs direktör Jan Larsen till hemsidan.

Mishels Liaba har skrivit på ett ettårskontrakt med den danska mästarklubben.

LÄNK: Norsk skytte skifter til Aalborg Håndbold