Klart: Stenmalm får legenden Jerome Fernandez som tränare

Philip Stenmalm. Foto: Lars Elkjær/KIF Kolding København - www.kif.dk

Den småländske vänsternian Philip Stenmalm är nu officiellt klar för franska PAUC.

förmiddagen presenterades till slut Markus Olsson i Toulouse och nu är det dags för näste dansk-svensk att flytta till Frankrike. Som Handbollskanalen skrev redan i januari blir det en flytt till PAUC för Philip Stenmalm.

Där får den skjutglade vänsternian den kanske allra bästa träningen på positionen. Coach i PAUC är nämligen Jérôme Fernandez som med sina 1 463 mål för Frankrike har gjort flest genom tiderna i landslaget. Med klubbar som Montpellier, Barcelona, Ciudad Real och Kiel på sitt CV är meritlistan lång som Staffan Olssons frisyr.

Kul för Stenmalm som gjort det mycket bra i Danmark och varit en av KIF Kolding Köpenhamns bästa spelare den här säsongen. Med 130 mål på 26 matcher har han tagit stort ansvar framåt och på sedvanligt vis även i defensiven där han är duktig som trea. Något även PAUC uppmärksammat:

– Philip har betydande internationell erfarenhet och det var ett viktigt kriterium när vi såg honom spela i Kolding i augusti i Doboj-turneringen, en spelarprofil som helt överensstämmer med önskad inriktning. Han är inte bara en bra skytt, han är en komplett spelare som kan passa bollen men också försvara starkt i positionerna 3 eller 4, säger klubbens president Christian Salomez till officiella hemsidan.

Vad är då PAUC för klubb? Anledningen till att förkortningen används är för att hela klubbnamnet är Pays d’Aix Université Club Handball. Ibland kallas de även bara Aix och orten ligger längs med franska rivieran, strax norr om Marseille. Det är härligt drag i handbollen på orten då de i oktober öppnade nybyggda Arena du Pays d’Aix som kan ta upp emot 10 500 åskådare.

Klubben har klättrat från tredjedivisionen och är numera ett stabilt mittenlag. Jérôme Fernandez är tränare och har förre landslagsspelaren Éric Quintin som sin assistent. I truppen hittar vi profiler som mittniotalangen Aymeric Minne, landslagsmeriterade målvakten Wesley Pardin, egyptiske skytten Ali Zein och förre PSG-spelaren Sergiy Onufriyenko. Tidigare har Zvonimir ”Noka” Serdarušić varit tränare i PAUC och spelare som bröderna Nikola Karabatic och Luka Karabatic har lirat.