Olsson klar för Toulouse – har läst om stan på Wikipedia

Markus Olsson. Foto: Skjern Håndbold

Markus Olsson är nu bekräftat klar hos franska FENIX Toulouse och berättar om klubbvalet på officiella hemsidan.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Efter en tid av spekulationer där ryktet började gå i januari och L’equipe skrev om att övergången var klar i mars så är den nu i april bekräftad. Markus Olsson fortsätter karriären hos FENIX Toulouse och på klubbens hemsida berättar han om valet:

– När klubben kontaktade mig blev jag omedelbart väldigt intresserad. Jag har hört många bra saker om klubben. Många bra spelare har spelat eller spelar fortfarande i Toulouse, det är alltid bra kvalitet. Ur personlig synvinkel var jag också ivrig att komma till Frankrike. Toulouse verkar vara en mycket vacker stad för mig och min familj, som också värderas högt.

Han erkänner dock att han aldrig varit i Toulouse utan förlitar sig på förre lagkompisen Fredric Petterssons vitsord och sökningar på Internet.

– Jag har aldrig varit där själv men allt tyder på att det är en skön stad. Jag ser fram emot att lära mig mer och upptäcka de olika stadsdelarna i ”Ville Rose”. Jag vet redan lite tack vare Wikipedia.

28-åringen har gjort succé i Champions League den här säsongen med danska Skjern. Med sina 78 mål ligger han på tredje plats i skytteligan och laddar för kvartsfinal mot HBC Nantes. Där till har han dunkat dit 114 mål på 26 matcher i danska ligan.

Nu får han rutinerade Philippe Gardent som tränare. Den gamle mittsexan minns ni säkert från franska landslaget på 80- och 90-talet då han gjorde hela 298 landskamper, sjua genom tiderna. Han coachade Chambery (1996-2012) och Paris SG (2012-2015) innan han tog över FENIX Toulouse.

LÄNK: Markus Olsson rejoint FENIX

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

2 Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here