Kevin Gulliksen klar för Holstebro

Kevin Gulliksen i norska landslaget. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN.

Den meriterade norska landslagsspelaren Kevin Gulliksen har varit i Tyskland sedan 2018. Men efter den här säsongen går flytten till danska TTH Holstebro. Där blir högersexan lagkamrat med den svenska målvakten Josip Cavar.

TTH Holstebro ligger nia i den danska ligan men det är ett tätt race i mitten av tabellen. Nu presenterar klubben ett meriterat nyförvärv inför nästa säsong. Den norska högersexan Kevin Gulliksen lämnar tyska Frisch Auf Göppingen och ansluter till Holstebro. 26-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt som börjar gälla till sommaren.

– Den sportsliga set-upen tilltalar mig mycket och efter fem år i Bundesliga är jag redo för att prova något nytt, säger han på TTH Holstebros hemsida och lägger till:

– Mitt mål har varit att komma till den danska ligan och efter att ha snackat med Arnór Atlason, klubben och mina lagkamrater i Göppingen har jag fått klart för mig att ett skifte till TTH Holstebro är det rätta för mig.

”En toppspelare i sin bästa ålder”

Kevin Gulliksen har spelat OS, VM och EM med det norska landslaget och gjort 122 mål på 67 landskamper. Han har varit i Tyskland under de fem senaste säsongerna och spelat för GWD Minden och Frisch Auf Göppingen (i Göppingen sedan 2021). Han började sin karriär i Bækkelagets SK och fortsatte i Elverum innan han flyttade till Tyskland 2018.

TTH Holstebros ordförande John Mikkelsen är stolt över att hans klubb kan attrahera en så meriterad spelare.

– Kevin är en toppspelare i sin bästa ålder. Trots sina blott 26 år har han redan vunnit flera medaljer med det norska landslaget, samtidigt som han har massor av erfarenhet från sina år i Tyskland. Vi ser det som en stark tillgång och vi gläder oss till att se Kevin i den vita TTH-tröjan i Gråkjær Arena.

I Holstebro blir han lagkamrat med den svenska målvakten Josip Cavar.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av TTH Holstebro (@tthholstebro)

Länk: Norsk landsholdsspiller skifter til TTH Holstebro