Karriärstopp för dansk linjekrigare

Michael Knudsen, Bjerringbro-Silkeborg. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

41 år ung öppnar Michael Knudsen för annat än livet som elitidrottare. Den meriterade mittsexan kommunicerar beslutet att lägga av på Bjerringbro-Silkeborgs hemsida.

Vårsäsongen med klubblaget på Jylland blir Knudsens farväl, en punkt på ett imponerande CV. Champions League, EM och VM har alla haft besök av slitvargen på pallen.

I klubbvärlden har Knudsen varit inom Viborg, Skjern och Flensburg-Handewitt med högsta kvalitet. Bjerringbro-Silkeborg är den senaste, nygamla och sista adressen där han agerat från 2014 – till 2020.

– Jag har varit klart förstaval i alla lag och har alltid spelat en avgörande roll, även blivit vald till Europa och världens bästa linjespelare och varit uttagen i diverse världslag. År 2007 korades jag till världens näst bästa handbollsspelare, säger Knudsen till klubbens hemsida med en del av en diger summering.

Det rödvita landslaget och linje-ikonen höll ihop mellan 1999 och 2014, i 244 landskamper och 779 mål.

Beslutet om att sluta ska vara slutgiltigt och fattat för flera månader sedan.

– Jag kan fortfarande löpa med de unga och kunde ha fortsatt tills jag blir 50. Jag har dock lust att prioritera annorlunda och ser fram emot nya spännande utmaningar och projekt, säger Knudsen till hemsidan.

Länk: Bjerringbro-Silkeborgs stregkæmpe, Michael V. Knudsen, stopper karrieren